Mukana energiansäästötalkoissa!

PowerBI

Nyt jos koskaan on syytä ottaa energiansäästö tosissaan, kantaa kortensa kekoon ja olla mukana energiansäästötalkoissa.

Hyviä syitä on ainakin seuraavat:

  1. kustannusten jonkinlainen kurissa pitäminen
  2. energian riittävyys
  3. ympäristö- ja päästötavoitteet

Mistä lähteä liikkeelle?

Voidakseen säästää, nykytilanne tulee olla tiedossa. Mitä kukin rakennus kuluttaa. Miten yksittäinen rakennus suhteutuu muihin rakennuksiin ja muihin verrokki kohteisiin. Tämän avulla voidaan heti tunnistaa kohteet, joihin tulee kohdistaa erityishuomiota sekä vertaamalla kuukausittain toteutumaa esim. edelliseen vuoteen voidaan myös mitata energiansäästöä.

Tarjoamme apua nykytilanteen haltuunottoon energiajohtamisen palveluillamme, jotka toki räätälöidään aina tarpeen ja tilanteen mukaan.

Kun nykytila on tiedossa, voidaan alkaa miettiä erilaisia keinoja energiansäästöön. Halpoja energiansäästökeinoja ovat mm:

  1. Säätötekniset (esim. IV-koneiden käyntiajat, valaistuksen ohjaus)
  2. Sisälämpötilojen pienentäminen
  3. käyttäjien motivointi ja kannustaminen energiansäästöön (valojen kytkeminen pois kun niitä ei tarvita, turhan tulostamisen välttäminen etc.)

Minä voisin varmasti auttaa niin energiajohtamisessa, nykytilan haltuunotossa kuin käyttäjien motivoinnissa. Varaa sinulle sopiva aika kalenterista tai jos sopivaa aikaa ei löydy soita minulle tai jätä yhteydenottopyyntö.

Mekin olemme mukana energiansäästötalkoissa

Minäkin olen kantanut oman pienen korteni kekoon https://fmpartners.fi/energian-hinta-ja-energian-kulutus/ mutta mukana on myös merkittäviäkin energiankuluttajia kuten Senaatti-konserni https://www.senaatti.fi/2022/08/24/senaatti-konserni-aloittaa-laajan-energiansaastoohjelman-valtion-kiinteistoissa/