Väestönsuojat- ovathan ne kunnossa?

Vss kansainvalinen

Teilläkin varmaan mietitään paraikaa missä kohteissa on väestönsuojia sekä sitä koska niitä on viimeksi huollettu? Väestönsuojien huolto ja kunnossapito on omistajan vastuulla. Suojien säännölliset tarkastukset ja huollot varmistavat, että ne toimivat hätätilanteessa kuten laki ja asetukset edellyttävät. Säännöllinen kunnossapito myös säästää väestönsuojan ylläpitokustannuksia. 

Väestönsuojan laitteiden toimintakunnon varmistamiseksi ne tulee huoltaa vuosittain ja tarkastaa vähintään 10 vuoden välein. Vuosihuolloista ja tarkastuksista tulee laatia tarkastuspöytäkirjat ja ne on myös pyydettäessä esitettävä pelastusviranomaiselle.

Kiinteistön omistaja tai haltija huolehtii huoltokirjan avulla rakennuksen ylläpidosta ja huollosta, joten myös väestönsuojan kunnosta huolehtimisen pitäisi olla osa huoltokirjaa. Nyt onkin hyvä hetki parantaa väestönsuojien hoitoa ja huoltoa sekä tiedonhallintaa. Samalla kun tietoja nyt kartoitetaan, on ne hyvä päivittää myös osaksi huoltokirjaa, jotta väestönsuojien hoito ja määräaikaishuollot saadaan tulevaisuudessa hoidettua systemaattisesti eikä tietojen kartoitusta tarvitse joka kerta tehdä uudelleen.

Me FM Partners Oy:llä emme huolla väestönsuojia, mutta voimme auttaa tietojen kartoittamisessa, huollon organisoinnissa sekä tietojen päivittämisessä osaksi huoltokirjaanne.

Tarvitsetteko apuja tietojen päivittämiseen? Voit varata sinulle sopivan tunnin teams kokouksen osoitteesta https://fmpartners.fi/60-mins-meeting/ tai ota yhteyttä lomakkeella https://fmpartners.fi/miten-voisimme-auttaa-kiinteistojen-yllapidon-haasteissa/

Jos virallinen asetusteksti asiasta kiinnostaa niin se löytyy tältä Sisäasiainministeriön asetus väestönsuojien… 506/2011 – Säädökset alkuperäisinä – FINLEX ®